Nyemission i DOT SHOT Pharma Way - unik möjlighet

Nyemission i DOT SHOT Pharma Way - unik möjlighet

Pharma Way är ett foodtech bolag. Vi har som enda företag i världen lyckats producera en serie vattenlösliga curcumindrycker (curcuminer är de aktiva ämnena i gurkmeja) under varumärket DOT SHOT, vilket gör DOT SHOT-dryckerna till en revolutionerande produktserie bland gurkmejaprodukter. Världsmarknaden för gurkmejadrycker var 692 miljoner USD 2023 och beräknas växa till över 817 miljoner USD 2027. Marknaden i Nordamerika är 179 miljoner USD (2023) och i Europa motsvarar 114 miljoner USD (2023) (Technavio report – ”Packaged Turmeric-based Beverages Market 2023–2027”).

DOT SHOT-dryckerna har god smak som tilltalar kunder och markant förbättrade hälsoeffekter inom segmenten Hälsa, Sport och Skönhet. Effekten av en flaska DOT SHOT (7 cl) motsvarar 1/4 Kg rå gurkmeja / pulver eller 10–12 curcumin kapslar, vilket gör den unik bland gurkmejaprodukter.

Vi utvecklar snabbt nya innovativa DOT SHOT-produkter. En lanserades förra året och två nya kommer lanseras under 2024. Det är DOT SHOT The Perfector, där vi adderat amla (indiska krusbär) och resveratrol (vindruvor), båda med positiva egenskaper för bättre hy och skönhet samt DOT SHOT The Equalizer Zero (sockerfri variant av originalet). DOT SHOT-dryckerna är veganska, glutenfria och fria från genmanipulerade ämnen (GMO FRI). Alla våra nya DOT SHOT-produkter är sockerfria.

Vi har ett snabbt ökande antal återförsäljare av DOT SHOT-produkter. Vi har etablerade webbutiker i Sverige för Europa och i USA. I Sverige finns DOT SHOT dessutom hos grossisterna Privab och Out of Home, livsmedelsbutiker, onlineapotek, skönhetskliniker, gym, fysioterapeuter, fasciaspecialister och externa webshoppar. I Norge finns DOT SHOT hos grossisten (Vitalkost), Sunkost (stor hälsokostkedja), Life (Norge) och webshoppar. I USA finns vi också på walmart.com.

Målsättningen för DOT SHOT 2024 är att slå igenom på bred front hos nya grossister och kedjor samt gym.  Vi har förstärkt organisationen med Thomas Modin. Thomas har stor erfarenhet och ett etablerat nätverk för storkundsbearbetning. Lanseringarna hos grossisterna Out of Home och Privab ökar trovärdigheten och genom att vi är väl förberedda och kan påvisa en mer omfattande marknadsföring och tänkt aktivering i butik, så är chanserna att få en listning stor hos de större grossisterna. Bearbetning och möten pågår för fullt med de större grossisterna Dagab, ICA och COOP med en potential på över 2.5 miljoner DOT SHOT per år.

Teamet på Pharma Way agerar snabbt vid nya möjligheter. Nytt affärsområde ”Djurhälsa” med initialt fokus på ridsport. Gurkmeja används idag rikligt inom ridsport. Vi har egna positiva resultat på hästar med DOT SHOT vid behandling av mugg, en vanlig svårbehandlad åkomma hos hästar. Hästsport är en stor marknad. Vi har redan gjort vår första försäljning till butik och produkten finns inom kort hos utvalda Hööks hästsport butiker. Vi kommer vara med på Falsterbo Horse Show med över 60 000 besökare. Allt detta på mindre än en månad.

Första kvartalet 2024 har vår försäljning kraftigt överstigit våra mål och vi har en stark övertygelse att kommande kvartal under 2024 följer samma trend. Vi beräknar att öka försäljningen tre ggr i antal produkter och mer än dubblera omsättningen 2024 mot 2023.

Intill dess kommer vi att behöva öka vår marknadsföring och investera i ett större lager av produkter då vi nu har fyra varianter. Med bakgrund av detta behöver vi därför stärka våra finanser med en nyemission om 5 mkr vilket beräknas att räcka för att nå våra planer på lönsamhet första kvartalet 2025. Trots den positiva utvecklingen är det samtidigt en utmaning med det svåra finansieringklimatet som råder och vi har därför satt värderingen till 30 mkr före pengarna (pre-money) vilket är oförändrat sedan den senaste emissionen för ett år sedan.  Det här är ett tillfälle att bli aktieägare i Pharma Way till en mycket fördelaktig värdering och få ta del av den starkt positiva utvecklingen för DOT SHOT.

Anmälningsperioden är 6-24 maj. 

För anmälningssedel och vidare information kontakta marten.osterlund@pharma-way.com

Tillbaka till blogg