Från finans till fitness med Helena Gissle

Från finans till fitness med Helena Gissle

I den första delen av vår artikelserie om personer som använder DOT SHOT så har vi pratat med Helena Gissle. Från en hektisk vardag i finansvärlden gick hon till att bli en träningsentusiast på heltid som verkligen gör sitt för att förbättra andras mående. 

Helena är idag delägare av en CrossFit-box i Tyresö i Stockholm och arbetar utöver det som personlig tränare. Hon beskriver sitt karriärbyte, som skedde för ungefär fem år sedan, som en investering och något hon verkligen inte ångrar. 

– Idag har jag en betydligt större frihet i att själv styra min egen vardag. Jag får träffa fantastiska personer varje dag och hjälpa till att få fler att må bättre, säger hon. 

Återhämtning är a och o 

Dagarna börjar tidigt - 05.30 är hon på plats i träningslokalen för morgonpassen, pt och lunchpass, därefter hem för lite vila och sen tillbaka för kvällspassen vissa dagar. Därför är återhämtning något som för Helena är viktigt - och att kunna lyssna till kroppens signaler om när man behöver vila.

– Såklart är det viktigt att jag ser till att äta bra, sova bra och vila i den mån jag känner att jag behöver, säger hon och fortsätter:

– Sen tar jag Dot Shot varje dag, vilket är det enda kosttillskott jag tar. Jag har artros i bägge armbågarna och innan kunde jag inte längre nå min axel, men det kan jag nu. 

Skynda långsamt 

Oavsett om det är kost eller träning man ska lägga om, eller vill komma till bukt med, menar hon att det är viktigt att skynda långsamt.

– Det handlar om stora förändringar som görs långsamt. Börjar man träna från att inte ha tränat alls så bör det ske i måttlig dos i början för att lära känna sin kropp. Samma sak gäller förändring i kost, små förändringar är lättare att hålla på lång sikt än stora drastiska förändringar.

I CrossFit-boxen och som personlig tränare träffar hon allt från entusiaster till vardagsmotionärer. Hon är noga med att betona att CrossFit faktiskt är för alla - så länge man lägger det på sin egen nivå.

– Mycket är upp till mig som coach, att se till att medlemmarna håller sig på en nivå som är lagom för dem. Och sen är den stora grejen med CrossFit den gemenskap som uppstår i en träningsgrupp - alla stöttar och peppar varandra oavsett nivå, säger hon. Gemenskapen hos oss är en stor faktor för att många fortsätter sin träning hos oss. Innanför boxens dörrar spelar, kön, religion, ålder eller målsättning ingen roll. Alla är här här för sin träning och sitt välmående.

Vill du följa Helena Gissle kan du göra det på hennes instagram här och är du intresserad av hennes Crossfit-box kan du läsa mer här. 

Tillbaka till blogg