Från guldfirande mot Europadrömmar med Julia Roddar

Från guldfirande mot Europadrömmar med Julia Roddar

Nu, i vår artikelserie om personer som använder DOT SHOT, har turen kommit till landslagsmeriterade fotbollsspelaren Julia Roddar. Vi pratar om återhämtning och målsättningarna för den kommande säsongen som bland annat innefattar spel ute i Europa. 

Till helgen spelas den första omgången i Allsvenskan och hos de regerande mästarna spelar 32-åriga Julia Roddar. Vi har tagit ett snack med henne efter en försäsong som bestått av intensiva träningsdagar på Kanalplan, träningsläger i Spanien och en tuff förlust i semifinalen mot BK Häcken i Svenska Cupen. 

– Jag tycker ändå vi visade på att vi fortsatt är ett bra fotbollslag och att det var en väldigt jämn fotbollsmatch mot Häcken, säger hon. 

Som nämnt drar Allsvenskan igång under helgen, men utöver det - tack vare fjolårets Allsvenska vinst, kommer man även att kvala till Europa i år. 

– Det stora målet är framförallt att kvala in till Champions League. Och vi har en väldigt bra känsla i gruppen och har kul tillsammans. Så jag tror och hoppas att vi kan vara med och fightas om guldet i år också. 

DOT SHOT har blivit en vana

Att förbereda sig för en ny tävlingssäsong och komma i form, ja - det kan lika mycket ha att göra med hur tiden utanför fotbollsplanen ser ut. Och någon som har blivit en vana i vardagen för Julia Roddar är att använda DOT SHOT. 

– Under tuffa träningsdagar så är det otroligt viktigt att kunna fylla på med mat och DOT SHOT som ett extra tillskott, säger hon och fortsätter:

– Jag startar dagen med en DOT SHOT och sen gärna en direkt efter träningen. 

Tar hand om sin kropp

Det här med att ta hand om sin kropp, ha koll på vad man äter, det är något som intresserat henne länge. Något som också kan ha varit med och bidragit till att Julia haft en lång spelarkarriär och utöver fjolårets SM-guld även vunnit SM-guld med Kopparbergs/Göteborg år 2020, men också hunnit med att spela i USA. 

– Jag har nog alltid varit ganska intresserad av kost och hälsa och läst på ganska mycket om vitaminer och mineraler, hur det kan hjälpa en. Och om det kan hjälpa någon liten procent till så är det både bra och intressant, säger hon och fortsätter:

– I och med att man som elitidrottare påfrestar kroppen på ett sjukt sätt och verkligen ligger på gränsen hela tiden så kan tillskott vara till hjälp. Så jag försöker ta hand om min kropp så gott jag kan.

Utanför fotbollen

Men återhämtningen handlar såklart om mycket mer än att vila och äta bra. Julia betonar att hon trivs bra i laget och att hon, tillsammans med sina lagkamrater, är bra på att hitta på aktiviteter utanför fotbollsplanen och emellanåt kunna rikta fokus från fotbollen.

– Ibland måste man bara kunna koppla bort fotbollen helt och göra något annat. Förutom att vara i naturen så tycker jag om att vara med min familj och vänner - men också vara lite mer krativ, som att måla eller hålla på med mina växter, säger hon.

Tillbaka till blogg