Therese Johaug tar en viktig roll i Team Eksjöhus nya satsning på kvinnoidrott

Therese Johaug tar en viktig roll i Team Eksjöhus nya satsning på kvinnoidrott

Team Eksjöhus satsar tillsammans med Therese Johaug på att skapa bättre förutsättningar för kvinnor att bedriva elitidrott på lika villkor.

 I april förra året avslutade Therese Johaug en lika fantas­tisk som segerrik karriär. Under sina tre sista mästerskap – VM 2019, VM 2021 och OS 2022 – vann hon samtliga nio distanslopp och totalt blev hon världsmästare 14 gånger och vann fyra OS-guld. I världscupen stod hon på pallen 170 gånger, varav 100 gånger högst upp.

35-åringen, som är nybliven mamma, blir nu en viktig del när Team Eksjöhus tillsammans med Team Aker Dæhlie startar ett nytt projekt. Genom att bjuda in till föreläs­ningar, träningsdagar, tränarutbildningar och tillsammans arbeta med såväl topp som bredd bland tjejerna på ung­domssidan hoppas de båda skidstallen att många fler ska fortsätta att idrotta längre upp i åldrarna.

Förutom Johaug och Marthe Kristoffersen, sportchef och tränare för Team Eksjöhus, kommer också nor­skorna Guru Strøm Solli och Kari Vikhagen Gjeitnes samt den tidigare svenska VM-medaljören Maria Rydqvist att ta plats i projektet.

Pharma Way AB säljer och marknadsför hälsobringande shots under varumärket DOT SHOT och är stolt partner med Team Eksjöhus inför kommande säsonger av Ski Classic, med början säsong 2023/24.

Pharma Way är ett företag med unik kunskap i att utveckla vattenbaserade växtextrakt till dryck med hälsoeffektiva egenskaper. Vad som skiljer Pharma Ways formula från andra är att de verksamma delarna blir tillgängliga redan i munnen, och behöver alltså inte passera magen innan de tas upp i blodet, något som kan betyda allt när bästa individuella prestation är i fokus.

Pharma Ways produktserie DOT SHOT har helt unika egenskaper för att kunna höja prestationen hos professionella idrottare samtidigt som de också ger snabbare återhämtning och minskad träningsvärk. Något som även vardagsidrottare har behov av och har efterfrågat.

Det är idag många kvinnliga elitidrottare som använder DOT SHOT som till exempel Magni Smedås, Team Eksjöhus, tvåa i Ski Classic säsongen 22/23, Jonna Andersson, Fotbollsspelare i Hammarby samt svenska landslaget och Matilda Söderlund, världens främsta kvinnliga friklättrare. 

Utvärdering av DOT SHOT och resultat

Efter en tävlingssäsongs test och utvärdering av DOT SHOT hos Team Eksjöhus så ser vi fram emot att vara en viktig del i ett förstärkt Team Eksjöhus och ”vi är stolta o glada att samtliga i Team Eksjöhus haft endast positiva reaktioner på vår produktserie och att de även tycker om den för den goda smaken” säger Joacim Folkesson, vice vd och marknadschef på Pharma Way.

”Vi testade DOT SHOT några månader i laget och har fått många positiva svar från speciellt våra kvinnliga åkare, så vi tror verkligen att DOT SHOT kan hjälpa oss till framgångar under kommande säsonger ” säger Espen Träldal och fortsätter ” DOT SHOT har visat sig mycket bra för muskler och leder, samt återhämtning efter träning och tävling, något som är viktigt för att kunna träna hårdare”.

DOT SHOT, THE DO YOU GOOD SHOT

DOT SHOT – kommande nyheter

Produktserien DOT SHOT består idag av två varianter, men kommer inom kort att utökas med ytterligare. En pre-träningsvariant samt en variant som främjar bättre hudstatus och motverkar åldrande av huden. Kontakta Joacim Folkesson på Pharma Way för mer information.

Ski Classic – långloppscup på skidor  - för kvinnor och män

Ski Classic startade år 2011. De tävlande lagen (just nu 35 lag) består av medlemmar från flera nationer som åker långlopp i olika distanser, där ett av de längsta är Vasaloppet. SVT i Sverige sänder hela tävlingen som föregående säsong var spridd på 14 lopp, under tio tävlingshelger i sex olika länder.

Tillbaka till blogg