Magni Smedås tillbaka i toppform i helgens Ski Classics-tävling

Magni Smedås tillbaka i toppform i helgens Ski Classics-tävling

I den senaste tävlingen i Ski Classics-serien, Engadin La Diagonela i Pontresina-zuoz, i Schweiz, utökade Team Eksjöhus sin ledning i serien. Med en imponerande poängsumma på 1160 poäng, står laget nu starkt i toppen, följt av Team Engcon som har samlat ihop 980 poäng.

Fyra åkare bland topp-10

Team Eksjöhus visade upp en imponerande bredd i sitt lag, med fyra manliga åkare bland de tio bästa. Thomas Odegaarden gjorde en stark insats och tog en tredjeplats, endast 2,5 sekunder efter segraren Kasper Stadaas. Med placeringar som 3:a, 6:e, 7:e och 8:a visade Team Eksjöhus sin styrka och potential inför framtida tävlingar.

Magni Smedås i toppform

På damsidan var det återigen framgång för Team Eksjöhus. Magni Smedås bevisade att hon är tillbaka i toppform genom att ta ledningen i loppet vid första klättringen och behålla den ända till mållinjen. Emilie Fleten från ett annat lag lyckades hålla jämna steg och slutade på en andraplats. Kati Roivas från Team Eksjöhus fortsatte att imponera och tog en tredjeplats, vilket stärker hennes position som trea i den totala Ski Classic-tabellen. Sofie Elebro, som ligger fyra totalt, också från Team Eksjöhus, visar också på lagets styrka i damklassen.

Nästa evenemang i Ski Classic-serien är det anrika långloppet Marcialonga i Italien, som går av stapeln den 28 januari. Deltagarna kommer att möta en utmanande bana på hela 70 kilometer, vilket är den längsta distansen hittills för denna säsong.

Tillbaka till blogg