Spännande tävlingshelg i La Venosta – Team Eksjöhus i ledningen inför juluppehållet

Lördagens tävling, La Venosta Criterium, på 37 km blev en spurtkamp på damsidan mellan Emilie Fleten och Ida Dahl, som Emelie Fleten vann med bara 7,6 sekunder. Team Eksjöhus fick bra placeringar även på denna tävling med Sofie Elebro, Kati Roivas, och Frida Erkers på plats 2, 4 och 6.

På herrsidan vann Andreas Nygaard och Axel Jutterström, Team Eksjöhus, gjorde en bra tävling och vara bara 2,8 sekunder från pallplats.

På söndagens tävling i La Venosta, 10 km, fick Ida Dahl revansch och vann före Emelie Fleten. Kati Roivas, Team Eksjöhus, gjorde ett jättefint lopp och slutade trea. På herrsidan gjorde Team Eksjöhus Axel Jutterström ännu ett väl genomfört lopp och fick sin första pallplats för säsongen. Vann gjorde Herman Paus.

Vi vill speciellt gratulera Kati Roivas och Axel Jutterström för deras fina placeringar vilket ger oss hopp om vidare fina placeringar under tävlingarna under 2024.

2023 års tävlingar slutar med att Team Eksjöhus leder Pro Team tävlingen med 760 poäng före Team Engcon på 680 poäng.

Nästa tävling är 3 Zinnen Ski Marathon på 62 km i Sexten, Italien, den 13 januari 2024.

Från Ski Classic bloggen önskar vi en God Jul och Gott Nytt År!