ABOUT DOTSHOT

 

 

VÅR GRUNDARE
DR MÅRTEN

Mårten Österlund studerade molekylärbiologi på Stockholms universitet, och tog sin examen som filosofie doktor i molekylärbiologi 1986 vid Uppsala universitet.

Dr Mårten fortsatte sedan med två års postdoktorala studier vid det berömda Pasteur-institutet i Paris. Efter det tillbringade Dr Mårten många år i olika ledande befattningar på ett antal läkemedelsföretag, t.ex. Karo Bio och Meda. Under den tiden skaffade han sig en omfattande kunskap om läkemedelsmarknaden, samlade erfarenheter från forskning och klinisk utveckling av läkemedel, samt deltog i många framgångsrika lanseringar av innovativa produkter. 2018 grundade Dr Mårten Pharma Way AB.

På hösten 2018 fick vi upp ögonen för produkten och teknologin bakom Dot Shot genom före detta kollegor på Meda. Det intressanta med produkten som kom från Indien är att den är baserad på vattenlösligt gurkmeja/curcumin vilket är unikt och att det fanns studier gjorda på produkten. Vi har nu skapat en stark relation med vår producent i Indien och dessutom utvecklat flera nya produkter, baserat på teknologin att göra vattenlösliga växtextrakt, vilka kommer lanseras framöver. Vår första produkt i serien är Dot Shot the Equalizer vilken nu marknadsförs och säljs i Europa och USA.

Vi är mycket stolta över Dot Shot och är väldigt glada över den positiva feedback vi får från användare av Dot Shot både professionella idrottare och aktiva personer. Det känns väldigt bra att arbeta med en så positiv och hälsosam produkt”

Mårten Österlund, grundare av Dot Shot 💚