Uppladdning med Jonna Andersson inför slutspurten av EM-kvalet

Uppladdning med Jonna Andersson inför slutspurten av EM-kvalet

Även om det ser bra ut i nuläget återstår två viktiga landskamper innan vi med säkerhet får veta om Sverige kommer att spela EM-mästerskapet nästa sommar i Schweiz. Och en som ser fram emot ytterligare en sommar med mästerskap är Hammarbyspelaren Jonna Andersson.

– Vi har stor chans att ta oss till EM, men det här kommer att vara två otroligt tuffa matcher, säger hon.

För motståndet står först Frankrike den 12 juli på bortaplan och den 16 juli kommer England på besök till Göteborg och Gamla Ullevi.

– Vi har mött dem flera gånger och jag förväntar mig två otroligt tuffa matcher. Vi måste jobba hårt för att komma etta eller tvåa i gruppen och på så vis kvalificera oss direkt till EM.

Att ta hand om sin kropp

31-åriga Jonna Andersson närmar sig 100 A-landskamper för Sverige. Något som alltid varit viktigt för henne, och som även bidragit till en lång karriär, är att hon alltid varit noga med och intresserad av en bra kosthållning och sömn.

– Återhämtningen tar lite längre tid nu än tidigare och jag behöver vara mer noga med att lyssna på min kropp. Det är inte så att jag har några speciella ritualer eller är så strikt att jag inte kan unna mig något emellanåt, säger hon och fortsätter:

– Jag minns inte exakt hur länge jag använt DOT SHOT men jag har tagit det ett tag nu, nästan varje dag, och det känns bra med det jag får i mig, även om jag också är noga med att den kost jag äter ska innehålla det jag behöver. 

Vardagslivet i Hammarby

Vardagen för Jonna Andersson har sedan 2022 inneburit spel i Hammarby, dit hon anslöt efter en fyra och ett halvt år lång utlandssejour i Londonlaget Chelsea. Laget går in i landslagsuppehållet med två färska segrar mot Norrköping och AIK, och placerar Hammarby i dagsläget på en tredjeplats. Dock är man 12 poäng efter Rosengård som hittills bärgat 15 vinster på lika många matcher.

– Att försvara guldet från förra året är ett mål som både klubben och jag har. Vi har gjort det en gång och vill såklart fortsätta vara uppe i toppen.

När vi tidigare i år talade med klubbkompisen Julia Roddar, vittnade hon om en härlig lagsammanhållning – något som även Jonna Andersson håller med om. 

– Det är en härlig stämning i laget, vi är ju kollegor men också vänner som lyckats skapa en riktigt bra kultur, säger hon.

Tillbaka till blogg